Almanya’da Tıp Eğitimi

0 5 dışında

Eğer bir doktorsanız ve Almanya’da çalışmak isterseniz sizin için bir projemiz var. Dünyanın en iyi sağlık sistemlerine sahip ülkelerinden birisi Almanya’dır. Hem yaşamak hem de çalışmak için mükemmel olanaklara sahip bu ülkede, siz de bir doktor olarak mesleğinizi sürdürebilirsiniz. Bu projeye katılım sağlayabilmeniz için gerekli olan en az beş yıllık sağlık lisans derecenizin olmasıdır. Süreç ise şu şekilde ilerler: Sizinle kendi dilinizde bir görüşme gerçekleştirilir. Görüşme olumlu olduğu takdirde sözleşme imzalanır. Buna ek olarak Almanya’da yaşayacağınız için Alman diline de hakim olmanız gerekmektedir. Sözleşmeyi imzaladığınızda ise B2 seviyesinde Almanca öğrenmeniz gerektiğini de kabul etmiş olursunuz. Ardından denklik işlemleriniz başlatılır ve denkliğinizi yaptıktan sonra mesleğinize Almanya’da devam eder, aynı Alman doktorlar gibi yıllık 120.000 – 250.000 Euro arası kazanabilirsiniz…

Kategoriler: ,

Açıklama

Denklik

Diploma denklik süreçleri yurtdışında diploma ile okumak isteyen kişinin bunu Alman eğitim sisteminde yapıp yapamayacağını inceler. Kişi bu önemli sürecin başlatılması için belgelerini bize gönderir. Bize gönderilen belgeler denklik için yetkili makamlara teslim edilir. Diploma denkliğiniz tamamlandığında, bir Alman Üniversitesinden mezun olan bir öğrencinin diploması ile aynı seviyede olan bir diplomanız olacaktır.

Vize

Vize başvuru sürecinde gerekli vize evrakları hususunda danışmanlık hizmeti verir.

Konaklama

Çalışacağınız yere yakın konaklama yeriniz tarafımızdan size önerilir.

Sağlık Sigortası

Sigortanız, sözleşmeli sigorta şirketleri ile işbirliği içinde şirketimiz tarafından yapılacaktır.

Göç Yasası (Almanya)

Almanya’da hâlihazırda yaklaşık 1,2 milyon eleman açık var ve yaşlı nüfusun artışı ile birlikte bu açık daha da artacak. Bu sebeple istihdam piyasasını AB dışındaki ülkelerden gelecek göçmenlere yönelik Göç Teşvik Yasası adlı yeni bir yasa hazırlandı.

Bu kapsamda alınan kararlar gereği Almanya’da Dışişleri Bakanlığı bünyesinde özel bir birim
görevlendirilecek. Bu birim üzerinden nitelikli göçmen alımı süreci hızlandırılacak. Aynı şekilde nitelikli işçi alımı için vize işlemleri hızlandırılacak. Gelenlerin meslek eğitimi ve diplomaları tanınacak ve üst seviyede Almanca bilme şartı aranmayacak.

Ancak Almanya’nın kapıları yalnızca uzman olarak nitelendirilen elemanlara açık olacak.
Kimler uzman eleman sayılıyor?

Hem Almanya’da denkliği tanınmış üniversite mezunları hem de yine denkliği tanınmış nitelikli meslek okulu mezunları.

Nitelikli bir mesleki eğitimi olduğunu belgeleyen ama henüz Almanya’da bir iş sözleşmesi olmayanlar iş aramak üzere altı aylık oturma izni alabilecek. İş arayanlar bu süre zarfında deneme amaçlı on haftaya kadar çalışabilecekler veya staj yapabilecekler; bunun için önkoşul B2 düzeyinde Almanca bilinmesi ve geçimi için yeterince parasının bulunması.

AB dışı ülkelerden uzman eleman göçü “eleman açığı bulunan meslekler” tanımlamasıyla sınırlı
tutulmayacak.

Aranan meslek elemanları arasında doktorlar, psikoterapistler ve sağlık elemanları, bilişim uzmanları, mühendisler ve inşaat sektörü teknik elemanları, havacılık ve uzay teknolojileri uzmanları,mekatronik, elektroteknik, enerji teknolojileri ile matematik, enformatik, doğa bilimleri ve teknoloji alanlarından başka meslek uzmanları.